TRIUMFUL LUI HIGHLAND PARK 25 YEAR OLD

Highland-park-whisky-25yo-leaksFĂRĂ PRECEDENT – Un total de 100 de puncte la “Ultimate Spirits Challenge”

Highland Park 25 de ani, distribuit de Maxxium UK, a primit primul scor obtinut vreodata de 100 de puncte, împreună cu “Chairman’s Trophy” pentru cel mai bun din categorie, de către judecătorii de la al patrulea sezon anual al “Ultimate Spirits Challenge” care a avut loc intre 11 si 15 martie 2013 în New York.

Highland Park a continuat demersul realizand intrarea in prestigioasa  competitie “Sweepstakes”cu inca patru finalisti fiecare cu peste 95 punctec cu extraordinara recomandare “Ultimate Recommendation” pentru gama de 30 de ani (97 de puncte), 12 ani (96 de puncte), 18 ani (95 de puncte) și 15 de ani (95 de puncte). În plus, Highland Park Thor, la prima ediție a uimitoarei colectii Valhalla, a obținut 94 de puncte, cu o clasificare a judecătorilor ca “foarte recomandat”.

Gerry Tosh, Global Marketing Manager pentru Highland Park, a declarat: “Este o mare onoare pentru Highland Park 25 de ani sa fie singurul beneficiar al unui scor de 100 de puncte obtinut vreodată în istoria “Ultimate Challenge Spirit”. Suntem încântați că judecătorii, toți comentatorii respectati in industria noastra, au ales Highland Park pentru acest premiu în prezența multor concurenti puternici. Faptul că Highland Park a fost, de asemenea, reprezentat atât de puternic peste granita este foarte important și ne permite să ne menținem reputatia de castigatori.”

Mai mult de 70 de companii din 30 de țări din întreaga lume au intrat în “Ultimate Spirits Challenge”. Panourile de judecată, au inclus multe dintre cele mai faimoase autorități din lume ale distileriilor de spirtoase, autori si cumpărători au evaluat distilatele  pe o scară de maxim 100 de puncte. Judecătorii au numit castigatori ai trofelui 33 de castigatori din 151 de finaliști.

Highland Park 25 de ani 2013 are un ABV de 45,7% și este disponibil la comercianți cu un pret de aproximativ 200 £.

Înființat în 1798 la Orkney, Highland Park este una dintre cele mai vechi distilerii de Scotch Whisky din lume. De peste 200 de ani, distileria a combinat in timp tradiție  și cea mai buna măiestrie pentru a atinge perfectiunea. Gama sa de 12, 15, 18, 21, 25, 30 și 40 de ani vechime  este în mod constant apreciata de cunoscători și experți. Highland Park a castigat o serie de premii prestigioase în cadrul portofoliului său, cea mai recenta incluzand la categoria câștigător 2011 la “World Whisky Awards” pentru gama sa 25 de ani vechime, premiul “Cel mai bun whisky din lume în 2009”, la fel si pentru gama sa de 21 ani vechime, în cadrul “World Whisky Awards” si alte patru premii: “double gold” în “San Francisco World Spirits Competition 2009”.

Highland Park 18 ani a fost numit cea mai buna bautura spirtoasa din lume de expertul in bauturi Paul Pacult in Top 115 Spirits, Spirit Journal 2009 și 2005.

Cinci puncte cheie contribuie la producerea Highland Park-lui:

* Maltul transformat manual se adaugă la deliciosele straturi suculente, echilibrate cu caracter aromatic găsite în Highland Park

* Turba aromata oferă o seductie delicioasa, o dulceata floral luxurianta pentru Highland Park Single Malt Scotch Whisky

* Maturarea la rece sporește caracterul neted al lui Highland Park Single Malt Scotch Whisky

* Butoaiele de stejar contribuie la bogăția distinctiva și complexitatea multi-dimensionala a Highland Park-lui

* Armonizarea in butoi asigură consistenta și echilibrul pentru Highland Park

Sursa: whiskyintelligence.com

Balco Albrad

Leave a Reply